Poker: Bukan Permainan Lelaki Lagi

Poker adalah sukan yang didominasi lelaki tetapi terdapat juga beberapa wanita yang sangat berbakat dalam poker yang bukan sahaja bertahan tetapi di atas sana bertarung dan mengambil tempat pertama. Wanita telah mula memenangi permainan poker dan juga berjaya menjadi lebih baik daripada lelaki. Beberapa wanita yang berjaya menang dalam poker dan kini berada di kedudukan teratas : Kathy Liebert, Annette Obrestad, Vanessa Rousso, Jennifer Harman Traniello, Joanne Liu, Annie Duke, Clone Gowen dan ramai lagi.
Lelaki akan sentiasa mempunyai kelebihan daya saing, tetapi semakin ramai pemain poker wanita menikmati kejayaan besar dan pastinya terdapat peratusan yang lebih tinggi daripada gadis poker telah mendominasi dalam industri Poker dalam jangka masa yang panjang. Tetapi, gambaran itu beransur-ansur berubah kerana wanita benar-benar membuat beberapa perkembangan drastik dalam permainan ini dengan berlatih secara konsisten secara jangka panjang. Jadi, wanita tidak ketinggalan. Wanita telah mempelajari setiap aspek yang berkaitan dengan permainan poker dan muncul perlahan-lahan tetapi tetap sebagai juara poker dalam talian zaman baharu pragmatic demo indonesia.
Hari ini, terdapat lebih daripada 10 peratus pemain poker wanita yang agak berjaya. Dalam setiap permainan peribadi, kira-kira 1% adalah wanita. Menambahkan ini, kejohanan poker utama perlu melihat peratusan ini berkembang apabila semakin ramai wanita terlibat dalam permainan. Ia tidak akan mengambil masa lama sebelum seorang wanita akan memenangi pertandingan poker dunia. Sebilangan besar wanita semakin banyak belajar cara membalikkan pemain lelaki dengan menggunakan kepercayaan yang salah dan sikap tidak objektif terhadap mereka. Ini adalah kelebihan halus yang dipegang oleh wanita berbanding lelaki, yang tidak boleh dibaca sebagai cerita atau muslihat tingkah laku.
Tetapi kelebihan terbesar wanita itu berbanding pemain lelaki adalah mengeksploitasi salah tanggapan semula jadi mereka tentangnya. Bagi mereka, seorang wanita secara semula jadi tidak mempunyai naluri pembunuh itu dalam permainan, yang menyebabkan mereka terdedah kepada pemain taruhan tinggi yang sukar. Dengan latihan, disiplin dan kawalan emosi, pemain wanita boleh menjadi lebih baik daripada hanya mempunyai naluri membunuh dalam permainan. Dia akan menang dengan objektiviti, sikap yang baik dan kemahiran analisis. Apabila lelaki melihat wanita sebagai lebih rendah, ini adalah pemain yang berpandangan bukan objektif dan oleh itu mungkin bukan pemain yang bagus. Pandangan dan sikap machismo mereka boleh diputarbalikkan dan dieksploitasi oleh wanita. Mereka akan cenderung untuk salah mempermainkan wanita. Mereka hanya akan menyedari kesilapan mereka apabila mereka telah kehilangan banyak doh.
Kejohanan Poker Wanita dan Kelab Poker
Wanita menguasai dunia poker dengan mengadakan beberapa kejohanan poker, kelab poker dan majalah poker. Berikut adalah beberapa acara poker khusus untuk wanita:
Cabaran Poker Dunia Tahunan
Jelajah Poker Tumit Tinggi Terbuka
Wanita Poker Playboy
Turning Stone Empire State Hold’em Championships
Anugerah WPC (Kelab Poker Wanita)
Kelab Poker Wanita Bali
Poker adalah salah satu permainan yang boleh dimainkan oleh lelaki dan wanita. Wanita telah membuktikan mereka boleh bermain sebaik lelaki dan perkara ini anda lihat pada kekayaan mereka yang besar. Lelaki dan wanita sering dipisahkan dalam sukan dan pertandingan yang memerlukan elemen fizikal untuk poker tetapi mereka boleh bersaing pada kedudukan yang sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *